Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Uudenkaupungin radan 100-vuotismuseojunat Turku–Uusikaupunki

2 elokuun 2024 klo. 9:30 - 3 elokuun 2024 klo. 21:30

Tule kanssamme juhlistamaan Uudenkaupungin rautatien satavuotista historiaa nostalgisen Dm7 kiskoauton, eli tuttavallisemmin lättähatun kyydissä.
Ajamme Turusta Uuteenkaupunkiin perjantaina 2.8. sekä launtaina 3.8. kaksi junaa päivässä, joista perjantain toinen juna (tunnus MUS 1923) saapuu aikataulun mukaan Uuteenkapunkiin tarkalleen 100 vuotta ensimmäisen junan jälkeen.

Perjantaina molemmissa Turku – Uusikaupunki suunnan junissa esitellään Turun ja Uudenkaupungin välisen rautatien vaiheita ja historiaa Markku Nummelinin toimesta, joka tunnetaan pitkän linjan rautaisena rautatiealan ammattilaisena, kuin intohimoisena rautatieharrastajana. Nummelin on myös kirjoittanut kirjan Turun – Naantalin – Uudenkaupungin rautatiestä, jota on myynnissä junassa.

Junaan voi nousta myös väliasemilta tai matkustaa Uudestakaupungista Turun suuntaan ja takaisin. Junat pysähtyvät Raisiossa, Mynämäellä, Nousiaisissa ja Vinkkilässä. Huomioithan että asemarakennukset ovat yksityisomistuksessa. Kunnioitattehan yksityisalueita junaan siirtyessä. Uudessakaupungissa juna ajaa Kalarannan seisakkeelle. Uudessakaupungissa jää mukavasti aikaa tutustua lähiseutuun, museoihin ja käydä syömässä tai kahvilla.

Lastenrattaat tai muut kookkaammat matkatavarat kulkevat maksutta junan matkatavaraosastossa.

Pyydämme huomioimaan, ettei juna ole esteetön ja junaan nousu tapahtuu Turkua lukuun ottamatta maastosta tai matalalta laiturilta jyrkkiä portaita pitkin.

Tervetuloa nostalgiselle matkalle juhlistamaan satavuotiasta Uudenkaupungin rautatietä!

Aikataulut ja lippujen hinnat:

Tiedot

Alkaa:
2 elokuun 2024 klo. 9:30
Loppuu:
3 elokuun 2024 klo. 21:30