Museojunat Helsinki – Hyvinkää – Helsinki


Lauantaina 22.7. on mahdollisuus hypätä muutaman tunnin kesäiselle museojunamatkalle Helsingin ja Hyvinkään välillä. Junaa vetävät museodieselveturit Dv15 ja Dv16 1960-luvun alusta, perässään tunnelmallisia puukorisia matkustajavaunuja 1950-luvulta, sekä hieman tuoreempia 1970-luvun sinisiä teräskorisia matkustajavaunuja. Junassa on ravintolavaunu avoinna, jossa on myynnissä kuumia ja kylmiä virvokkeita, sekä pientä suolaista ja makeaa purtavaa.

Junalla on mahdollista matkustaa myös Suomen Rautatiemuseoon Hyvinkäälle, jossa on Leenan päivä-tapahtuma. Hyvinkään rautatieasemalta on alle 10 minuutin kävelymatka Suomen Rautatiemuseoon. Lisätietoja Suomen Rautatiemuseon tapahtumasta: https://rautatiemuseo.fi/fi/leenan-paiva-7

Junaan on mahdollista nousta kyytiin Helsingin päärautatieasemalta, Malmilta, Tikkurilasta, Koivukylästä, Korsosta, Keravalta, Järvenpäästä, Jokelasta sekä Hyvinkäältä. Junan lähtöraiteen näkee aikataulussa ilmoitetulla junan tunnuksella asemien infonäytöiltä.

Liput myydään junan kyydissä, ja ajan salliessa laiturilla ennen junan lähtöä. Niin lippujen myynnissä, kuin ravintolavaunussa, maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit sekä käteinen.

Lastenvaunut tms. kookkaammat matkatavarat kulkevat junan matkatavaraosastossa ilman erillistä maksua.

Tervetuloa nauttimaan kesäisestä museojunamatkasta!