Museojuna Porvoon Jukolaan


Kari Aho

Perinteinen Jukolan viesti järjestetään Porvoossa viikonloppuna 17.-18.6. Helsingin suunnasta Porvooseen pääsee Haapamäen Museoveturiyhdistyksen museojunalla. Museojunaa vetää 1960-luvun museodieselveturit Dv15 ja Dv16, perässään perinteisiä 1950-luvun puukorisia matkustajavaunuja sekä hieman tuoreempia sinisiä teräskorisia matkustajavaunuja. Junassa on myös ravintolavaunu, jossa on tarjolla kahvia, teetä, limonadia sekä pientä makeaa sekä suolaista purtavaa. Porvoon rautatieasemalta on kävelymatka Porvoon linja-autoasemalle, josta on non-stop kuljetus suoraan Jukolan tapahtuma-alueen kilpailukeskukseen.

Junaliput (meno-paluu) maksavat Helsingistä ja Pasilasta junaan noustessa aikuisilta 30 €, alle 16-vuotiailta lapsilta 15 € ja perheeltä 70 €. Tikkurilasta kyytiin tuleville liput maksavat aikuisilta 25 €, lapsilta 10 € ja perheeltä 60 €. Keravalta kyytiin nouseville liput maksavat aikuisilta 20€, lapsilta 10€ ja perheeltä 50€. Pelkät menoliput -50%.

Alle 4-vuotiaat ja sylilapset ilman omaa istumapaikkaa kulkevat mukana ilmaiseksi. Perhelipulla voivat matkustaa kaksi aikuista ja yhdessä taloudessa asuvat lapset. Lipunmyynti tapahtuu junassa ja maksuvälineenä käy käteinen ja maksukortit.

Polkupyörät, lastenvaunut tai muut kookkaammat matkatavarat kulkevat maksutta junan konduktöörivaunuissa.

Tervetuloa kyytiin!